Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко думає, що бюджет Януковича написала Анна Ахмєтова

Середа, 20 вересня 2006, 13:23

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що Кабмін Віктора Януковича збільшив видатки на своє утримання на 47%.

Про це вона заявила на брифінгу у середу, коментуючи текст Бюджету, поданий до парламенту.

"Ну а тепер пункт, як уряд до себе поставився в цьому Ббюджеті. Як він ті гроші, які обдирає з усієї країни, як він використовує для себе щасливих і розумних?", - зробила ліричний вступ лідер БЮТ.

"На обслуговування діяльності уряду передбачено збільшення видатків на 46,9%. Для Мінфіну таке утримання зростає в 5 разів. Зрозуміло, там у нас пан Азаров, і йому треба вільготно жити. Наприклад, Господарський департамент секретаріату Кабміну – це дачі, будинки, відпочинки, їжа літаки – видатки зростають у 8 разів і доводять до 2 мільярдів гривень", - повідомила Тимошенко.

За її словами, утримання Мінархітектури збільшено у 8 разів, Мінекономіки – в 4 рази, Міністерства охорони навколишнього середовища – у 2 рази.

Перед цим лідер БЮТ вказала на скорочення або вилучення багатьох соціальних пунктів з Бюджету.

Вона зокрема відзначила, що в Бюджеті не передбачено коштів на повернення боргів по заощадженнях, в 4 рази зменшено відшкодування грошей освітянам, а також нівельовано виплати по народженню дитини.

"Ці 8,5 тисяч давалися не як якісь пільги, а в якості мотивації народжувати дитину. Це свідома річ, яка руйнує демографічну політику держави", - наголосила Тимошенко.

Лідер БЮТ також відзначила, що незважаючи на обіцянки Януковича стати інноваційно-інвестиційним урядом, на ці програми уряд передбачив стільки ж коштів, як і в минулому бюджеті.

"Тому хотілось би зробитись кілька висновків. По-перше, уряд абсолютно не володіє ситуацією в країні, абсолютно не розуміє, який бюджет складає. Ми вам зробили таблицю арифметичних помилок, допущених в Бюджеті. Такого жоден уряд не допускав", - зазначила Тимошенко.

"Там відсотки не сходяться ні по-вертикалі, ні по-горизонталі. Напевно, цей Бюджет складали Гулакі-Артьомовські та Анни Ахмєтові", - пожартувала вона.

Другим висновком Тимошенко назвала те, що "уряд Януковича не лише не в змозі виконати свої передвиборчі обіцянки, а навіть не ставить такої мети".

"Третій висновок – правляча коаліція Партії регіонів, СПУ та КПУ просто запланувала в Бюджеті реальне масштабне зниження рівня життя громадян, який і так 85% живе за межею бідності", - додала вона.

Лідер БЮТ повідомила, що її фракція зареєструвала постанову про повернення Бюджету на доопрацювання. У разі ж якщо він буде ухвалений, БЮТ проситиме президента накласти вето на цей Бюджет.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...