Тимошенко попереджає, що Янукович накинувся на пенсіонерів

Середа, 20 вересня 2006, 13:39

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко попереджає, що уряд Віктора Януковича переходить до запозичень під державні гарантії і вже в 2007 році, може збільшити державний борг на 5 мільярдів гривень.

Про це вона заявила у середу під час брифінгу у Верховній Раді, коментуючи проект Держбюджету на 2007 рік, запропонований урядом Януковича.

"Абсолютно ризикованим для країни, на мій погляд, є те, що вперше за останні роки встановлено рекордний дефіцит Бюджету – 2,6% (від приросту ВВП)", - зазначила Тимошенко.

"Це значить, що уряд Януковича переходить радикально до запозичень під державні гарантії. Саме 2007 рік припинить погашення державного боргу, що було і в 2005, і в 2006 році, і на 5 мільярдів тільки за 1 рік збільшить державний борг України", - пояснила вона.

За словами Тимошенко, "у 16 статтях цього Бюджету безпідставно, протизаконно, непродумано збільшується тиск на підприємців, у 16 статтях Бюджету вони отримують нові податки".

Також лідер БЮТ звернула увагу на відновлення вільних економічних зон і зон пріоритетного розвитку. "Якщо ця стаття пройде в Бюджеті, то доходів буде мінус більше 7 мільярдів гривень", - зазначила вона.

"Державні корпорації та підприємства отримали керівників від Партії регіонів. І в той же час держава, як власник цих підприємств, буде цим Бюджетом позбавлена права отримати частину прибутку від цих підприємств у дохід Бюджету", - заявила Тимошенко.

"Ми не дорахуємося приблизно 2 млрд. грн. Але на ці потоки посаджені нові представники від Партії регіонів, і всі фінанси, що рухаються в державних корпораціях і підприємствах, будуть спрямовуватися на певні відмивання", - пояснила вона.

Також Тимошенко зауважила, що видатки місцевих бюджетів не забезпечені місцевими податками, що Бюджетом заплановано тільки 7,9% приросту реальної зарплати, а також те, що "зовсім не закладається зростання пенсій".

"Уперше за останні роки видатки на пенсійний фонд зменшуються на 5,3 мільярдів гривень. Замість того, щоб підвищити пенсії, вони навпаки забирають 5 мільярдів і направляють їх на свої програми, які спрямовані на їх власні комерційні структури", - пояснила лідер БЮТ.

Тимошенко зауважила, що для працюючих пенсіонерів встановлюється обмеження пенсій на рівні 760 гривень, зупиняється дія закону про дітей війни на 2007 рік і "припиняються всі пільги на комунальні послуги для учасників бойових дій та осіб прирівняних до учасників бойових дій".

"Бюджетом передбачено, що 200 млн. грн. пенсій, що нараховуються працівникам бюджетних установ, будуть переведені в приватний пенсійний фонд", - заявила вона.

"Практично закладено великий корупційний механізм. Це ризик, що в певний час працівники бюджетних установ не отримають своїх пенсій. Пенсійний фонд їм вже нічого не буде винний, а приватний фонд невідомо що буде робити, бо за нього ніхто не відповідає", - додала лідер БЮТ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News