Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порвана касета не довела хабар Клюєва Морозу

Середа, 20 вересня 2006, 14:14

Слідча комісія парламенту із розслідування звинувачень у підкупі депутатів не знайшла доказів хабара, начебто даного соціалістам з боку Партії регіонів.

"Звинувачення у підкупі, оприлюднені депутатом Олегом Ляшком (фракція БЮТ), вважати безпідставними й бездоказовими", - сказано у звіті комісії, затвердженому у середу.

"Комісія вбачає в діях Ляшка ознаки політичної провокації", - сказав голова комісії, комуніст Віктор Борщевський.

На засідання комісії у середу прийшов сам Ляшко, який заявив, що має докази підкупу. Він передав членам комісії аудіокасету для диктофону, запечатану у конверт.

Водночас Ляшко відмовився включити запис на касеті, пояснивши, що не вміє користуватися диктофоном. Коли члени комісії самі спробували прослухати запис, то побачили, що плівка в касеті порвана.

Вони відмовилися вставляти касету у диктофон, повернувши її Ляшку. Після цього автор обвинувачувальної заяви покинув засідання комісії.

Член комісії від Партії регіонів Володимир Сівкович сказав, що Ляшко спробував здійснити на цьому засіданні провокацію.

"Він приніс касету, на який видно, що вона була пошкоджена. І якби ми її вставили у диктофон, то він би заявив, що ми пошкодили йому запис", - сказав Сівкович.

Представник блоку Тимошенко Андрій Портнов підтвердив, що цю касету не можна було програти. "Вона дійсно порвана і дуже пожована. Я не буду казати на біле, що воно чорне", - додав Портнов.

Депутат зазначив, що для нього "авторитет фракції БЮТ вище, ніж коментувати дії Ляшка". "Як керівник юридичного департаменту БЮТ, я не буду підтримувати його в суді", - додав Портнов.

Сам Ляшко відмовився показати журналістам касету, яку перед цим намагався вручити членам комісії як доказ. "Ну, мені ліньки нагинатися і діставати її з портфелю", - сказав Ляшко.

За його словами, на цій касеті запис розмови між "регіоналом" Андрієм Клюєвим і його знайомим на ім'я Рубен, де обговорюється хабар соціалістам. "Це запис, який я чув на власні вуха", - зазначив Ляшко.

Він додав, що слідчій комісії надана заява Клюєва про те, що той має знайомого на ім'я Рубен, який є громадянином Польщі, але вони не спілкувалися протягом літа на політичні теми.

"Якщо мене звинувачують у брехні, то звідки ж я знав кілька місяців тому, коли робив свою заяву, що у Клюєва є знайомий на ім'я Рубен. До цього я з Клюєвим ніколи не спілкувався", - сказав Ляшко журналістам.

До матеріалів долучено також письмову відповідь спікера Олександра Мороза. Стосовно обвинувачень Ляшка, він повідомив: "Це звичайнісінький наклеп, який, до речі, навіть не має абстрактної логіки (формально я мав би звертатись до Партії регіонів за підтримкою, а не навпаки)", - написав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування