"Наша Україна" вирішила, що Янукович у Брюсселі порушив Конституцію

Середа, 20 вересня 2006, 14:26

Фракція "Наша Україна" заявляє, що заява прем’єра Віктора Януковича щодо НАТО у Брюсселі суперечить положенням Універсалу національної єдності, а також порушує Конституцію та чинне законодавство.

Про це сказано у заяві "Нашої України", повідомляє прес-служба партії.

"Конституцією України передбачено, що засади зовнішньої та внутрішньої політики визначаються парламентом, а керівництво зовнішньополітичною діяльністю здійснює президент", - йдеться у заяві.

Представники "Нашої України" також звертають увагу на закон “Про основи національної безпеки України”, яким, зокрема, визначено набуття членства в Організації Північно-Атлантичного договору як основу зовнішньополітичної стратегії держави.

"До речі, за цей закон у парламенті попереднього скликання майже в повному складі проголосувала і фракція Партії регіонів", - заявляють нашоукраїнці.

Водночас вони наголошують, що обов‘язковість проведення референдуму стосовно вступу до НАТО не передбачена жодним законодавчим актом, "а є предметом політичних домовленостей, закріплених в Універсалі національної єдності".

“Наша Україна” заявляє, що ми не виступаємо проти проведення такого референдуму. Однак, як і передбачено Універсалом національної єдності він повинен відбутися лише після виконання усіх необхідних процедур, в тому числі й Плану дій щодо набуття членства в НАТО", - сказано у заяві.

У зв’язку з цим "Наша Україна" закликає провести термінове засідання РНБО, на якому розглянути питання виконання закону “Про основи національної безпеки” та визначитися стосовно подальших дій щодо приєднання України до Плану дій з набуття членства в НАТО.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування