Першого свідка у справі Гонгадзе будуть допитувати четвертий день

Середа, 20 вересня 2006, 19:47

Апеляційний суд Києва продовжить у четвер, 21 вересня о 10.30 вивчення свідчень першого свідка у справі за обвинуваченням виконавців убивства журналіста Георгія Гонгадзе головного редактора інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули.

На засіданні в середу суд зачитав низку протоколів допитів Притули на досудовому слідстві і звірив їх з показами, даними в суді, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Суд також подав Притулі для опізнання предмети, що є речовими доказами у справі - прикраси, виявлені на тілі, що знайшли у Таращанському лісі.

Керівник видання упізнала ланцюжок, каблучку, кулон, браслет і фрагмент ланцюжка як речі, що належать Гонгадзе.

Сторона прокуратури попросила Притулу надати рентген-знімок правої руки тіла. Раніше вона повідомляла, що на ньому видні частки металу-шрапнелі, що залишилися у свій час у руці Гонгадзе. Прокуратура також попросила представити довідку про смерть журналіста.

Свідок зазначила, що не може надати рентген-знімок, оскільки людина, якій вона його передала, знаходиться за кордоном.

Оригінал довідки, за її словами, переданий представнику інтересів вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентині Теличенко, яка це підтвердила.

Суду надали нотаріально завірену фотокопію довідки, яку приєднали до матеріалів справи.

У ході вивчення одного з протоколів показів від 21 листопада 2001 року (після виявлення таращанського тіла) Притули з'ясувалося, що на ряд питань вона не давала відповіді.

Вона пояснила це тим, що після подій у Таращі в неї сформувалося "стійке негативне відношення до прокуратури" і недовіра до слідства.

Суддя поцікавилася відсутністю у довідці про смерть причини смерті. Притула повідомила, що не уточнювала це питання і висловила думку, що експерт не зміг визначитися з причиною смерті, оскільки тіло було знайдено без голови.

Відповідаючи на запитання судді, свідок висловила думку, що зникнення Гонгадзе не пов'язане з його боргами.

Теличенко в інтерв'ю журналістам сказала, що, як очікується, в четвер суд завершить розслідування матеріалів досудового слідства, зокрема, свідчень Притули.

Як відомо, допит Притули як першого свідка у справі Гонгадзе проводився протягом 14, 15 і 20 вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News