Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ ПРОФІНАНСУЄ З БЮДЖЕТУ КРИТИКУ НАТО

Середа, 20 вересня 2006, 20:08


Віце-прем'єр Дмитро Табачник заявляє, що обіцяне Віктором Януковичем інформування населення про НАТО, яке фінансуватиметься з бюджету України, має показувати також і негативні риси Альянсу.

"Ми не можемо за державні кошти говорити про позитив і переваги НАТО, і не давати виступити тим, хто з пересторогою ставиться до діяльності Альянсу", - сказав Табачник в ефірі НТН.

"Я переконаний, ми повинні казати не тільки "за", але і "контра". Про діяльність НАТО треба розповідати в інформаційному ключі об’єктивно, поважаючи позицію більшості громадян України", - додав він.

На питання, чи поділяє його точку зору Янукович, Табачник відповів: "Позиція прем’єра полягає в тому, щоб поважати думку громадян України".

Табачник також повідомив, що 5 мільйонів гривень, передбачені у бюджеті 2007 року на інформування про НАТО, підуть на програми по лінії МЗС.

На критику ведучого, що уряд не виклав на своєму сайті у повному обсязі промову Януковича під час засідання Комісії "Україна-НАТО", Табачник заявив, що виступ Януковича був "на відкритому на засіданні, і текст можна було отримати того ж дня в Брюсселі".

Насправді, як свідчить кореспондент "Української правди", журналісти не допускалися на засідання Комісії "Україна-НАТО".

Табачник також повідомив, що члени уряду Януковича займаються вивченням державної мови. "Є певний прогрес – мій колега Андрій Клюєв уже кілька прес-конференцій провів українською мовою", - сказав Табачник.

Коментуючи критику Юлії Тимошенко, що уряд на наступний рік збільшив своє фінансування на 47%, Табачник відповів, що це потрібно в зв’язку зі вступом у дію політреформи і переходом повноважень від президента до Кабміну.

"Це комп’ютери, інформаційне забезпечення... Нові приміщення будувати не будемо", - сказав Табачник.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування