Янукович допоможе Суркісу заманити в Україну Євро-2012

Четвер, 21 вересня 2006, 11:05

Федерація футболу України одержить 520 тис. дол. із Держбюджету для рекламних роликів і плакатів на підтримку проведення чемпіонату Європи.

Про це заявив віце-президент ФФУ Володимир Лашкул на прес-конференції, присвяченій підсумкам візиту інспекційної комісії УЄФА в Україну, повідомляє Обком з посиланням на газету "Дело".

"Щоб ще більше популяризувати ідею проведення чемпіонату Європи в нашій країні, ми плануємо запустити серію роликів на підтримку Євро-2012. Сума передбачена спеціальною статтею про підготовку спільної заявки України і Польщі", - розповів Лашкул.

Так, на початку жовтня на центральних телеканалах з'явиться соціальна реклама під девізом "Чемпіонат Європи-2012 в Україні і Польщі - крок у майбутнє".

У той же час керівництво ФФУ визнає, що цих грошей може не вистачити: "Розцінки на рекламу на телеканалах і в провідних виданнях дуже високі. Виділеної суми не вистачить на проведення повноцінної кампанії. Однак ми сподіваємося, що це замовлення буде розглянуто як соціальна реклама. У такому випадку гроші можна буде розподілити більш ощадливо".

За словами президента ФФУ Григорія Суркіса, для УЄФА дуже важливий фактор всебічної підтримки населення, ЗМІ та влади. За останніми дослідженнями федерації, сьогодні до ідеї проведення Євро-2012 в Україні позитивно ставляться 85% громадян. До процедури голосування членів виконкому УЄФА (8 грудня), імовірно, буде проведене ще одне опитування громадськості.

На додаток, європейські функціонери запланували провести своє незалежне дослідження в країнах-кандидатах на проведення чемпіонату. Саме результати цього опитування будуть враховуватися в Ньоні при визначенні переможця.

У ФФУ поки що не знають, у якому форматі буде проходити опитування для УЄФА, і хто буде його готувати.

Стали відомі деякі зауваження, зроблені функціонерами УЄФА в ході їхнього візиту до Польщі й України. Так, чиновники залишилися незадоволені пропускною здатністю деяких аеропортів. Найгірші справи у Гданьску та Дніпропетровську.

Пропускна здатність останнього на сьогоднішній день складає 1 тис. осіб на годину при необхідній нормі 2-2,5 тис. Утім, як українська, так і польська влада запевнили, що вже до 2010 року всі аеропорти будуть відповідати європейським нормам.

Крім того, інспектори УЄФА звернули увагу на те, що Україна надає розпливчасті терміни здачі в експлуатацію деяких спортивних об'єктів і готелів.

Незважаючи на зазначені недоліки, Суркіс налаштований оптимістично. Голова ФФУ висловив упевненість, що йому під силу лобіювати інтереси країни під час особистих розмов із членами виконавчого комітету УЄФА, що визначають країну-господиню чемпіонату Європи.

Відомо, що представники держав-кандидатів у голосуванні участі не беруть. Президент УЄФА Леннарт Йоханссон завжди утримується і тільки при рівних показниках має вирішальне право на визначення переможця.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування