Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Газ України" влаштує відключення усій Україні

Четвер, 21 вересня 2006, 11:44

Компанія "Газ України" припиняє постачання газу теплопостачальним підприємствам-боржникам в незалежності від регіону.

Про це заявив заступник гендиректора компанії Іван Варга на прес-конференції у Львові, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Газ України" відключає боржників по всіх регіонах. Так, у Черкасах сьогодні відключили кілька котелень, і в Донецьку нещодавно відключили три котельні" - сказав він.

За словами Варги, компанія веде роботу з боржниками постійно, і за період з початку року, газовики провели більше 50 тис. відключень по всій Україні.

"Я б не хотів, щоб нас зв'язували політикою, адже в нас проблеми й у Дніпропетровській області, і в Харківській, де ми позиваємося з місцевою владою", - підкреслив Варга.

Він також відзначив, що у Львівській області загальна заборгованість підприємств ТКЕ за газ складає 19 млн. грн., а рівень оплати - 82%, у той час як середній показник по Україні складає 65%.

Крім того, Варга повідомив про врегулювання на переговорах у середу проблеми подачі газу тепловикам Львова.

У той же час, за його словами, у низці міст області ситуація з оплатою спожитого газу залишається досить незадовільною.

Зокрема, заборгованість ТКЕ Дрогобича складає 1 млн. грн., Червонограду - 2,9 млн. грн., Нового Роздолу - 1,8 млн. грн., Новояворівську - 750 тис. грн.

Замгендиректора "Газу України" також зазначив, що головною причиною виникнення заборгованості за газ є невідповідність тарифів на послуги ТКЕ і ціни на газ.

"Ми не агітуємо місцеві влади піднімати тарифи, але вони повинні розуміти необхідність вирішити цю проблему - або різниця покривається за рахунок підвищення тарифів, або за рахунок субсидування тепловиків", - сказав він.

Як відомо, "Газ України" планував 21 вересня призупинити постачання природного газу теплопостачальним підприємствам Львова через незадовільні розрахунки за поставлене паливо.

Раніше "Газ України" з метою поліпшення розрахунків за поставлений газ обмежував його постачання теплопостачальним підприємствам інших регіонів, зокрема, Києва, Донецької, Дніпропетровської і Харківської областей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування