Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Верховний Суд може очолити соратник Тимошенко

Четвер, 21 вересня 2006, 12:40

Депутат від фракції БЮТ Василь Онопенко не сумнівається, що він буде обраний головою Верховного Суду.

"Я переконаний, що мене колектив підтримає", - сказав Онопенко під час прес-конференції у четвер.

"Учора я подав заяву про дострокове складання депутатських повноважень, і сьогодні я реально зарахований до складу суддів Верховного Суду", - додав він.

Депутат повідомив, що вирішив перейти працювати до Верховного Суду: "Якщо мені довірять бути головою – то це велика честь, якщо ні – то не буде ніяких образ".

На питання, чи повернеться він в депутати, якщо його не оберуть головою Верховного Суду, Онопенко відповів: "Тоді я буду визначатися".

При цьому він додав, що вже у п'ятницю Верховна Рада може проголосувати за складання з нього депутатських повноважень, тоді як вибори голови Верховного Суду призначені на 29 вересня.

Онопенко сказав, що, спостерігаючи за діяльністю Верховного Суду з боку, побачив багато недоліків: "У мене є претензії до Суду".

Депутат також сказав, що зустрічається з суддями Верховного Суду: "Я знаю, що новий голова ВС має бути політичним менеджером, а не вирішувати свої особисті питання. Я зроблю все, щоб суд керувався законом, принципом верховенства права і тільки ним".

"Політичних рішень Верховний Суд ухвалювати не буде", - підкреслив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...