Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗЛОЧИНИ БАКАЯ БУДЕ РОЗСЛІДУВАТИ РОСІЯ

Четвер, 21 вересня 2006, 15:24

Генеральна прокуратура має намір розслідувати частину справи щодо колишнього керівника Держуправління справами Ігоря Бакая, після чого направити його до Росії для продовження розслідування відповідними органами сусідньої держави.

"Ми подавали запит до Росії стосовно одного громадянина - у минулому керівника Державного управління справами Бакая", - заявив в інтерв'ю журналістам у четвер заступник генпрокурора Олександр Шинальський.

"Ми одержали офіційну відповідь від Росії про те, що він є громадянином Росії, що виключає його екстрадицію на Україну", - сказав він.

"Таким чином, частина цієї справи буде належним чином розслідувана в Україні і далі, згідно із відповідними міжнародними договорами, справа має бути передана у РФ для продовження розслідування відповідними органами Росії", - додав він.

Відповідаючи на питання про те, наскільки реальні перспективи екстрадиції в Україну екс-мера Одеси Руслана Боделана й екс-глави Сумської області Володимира Щербаня, Шинальский нагадав, що Генпрокуратура "виконує функцію центрального органа влади, що виконує обов'язки щодо запитів і надання правової допомоги".

"Як тільки матеріали доходять до ГПУ щодо організації екстрадиції або щодо запиту ми готуємо такий відповідний запит. У даному випадку ми не готували таких запитів, оскільки до нас такі матеріали не надходили", - відзначив Шинальський.

У той же час він підкреслив, що "не виключає", що запити "будуть надходити" і Генпрокуратура буде готувати відповідні документи щодо екстрадиції.

У той же час він нагадав, що стосовно Щербаня Україна проводила ряд переговорів із США про його видачу на Батьківщину.

"Але це питання ще не вирішене. Це залежить від Держдепартаменту США, оскільки в нас немає угод із США про видачу правопорушників. Тому це може бути тільки жестом доброї волі - зустріччю українських і американських правоохоронних органів", - сказав Шинальський.

Він також засумнівався в можливості екстрадиції з Ізраїлю екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача, у випадку, якщо той ще перебуває на території цієї країни.

"Ізраїль жодного разу не видавав жодну особу нікому: ні Росії, ні нам, нікому. Я так розумію, що це принципова позиція для цієї держави", - сказав Шинальський.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування