Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Вакханалія" довкола указів Ющенка попахує державним переворотом?

Четвер, 21 вересня 2006, 15:42

Член фракції "Наша Україна" Юрій Ключковський вважає, що реакцією на повернення до Секретаріату президента семи указів президента без підписів прем'єр-міністра має бути звернення до Конституційного Суду.

"Це вже просто вакханалія", - сказав представник президента у Верховній Раді, коментуючи ситуацію з указами президента, повідомляє прес-служба "Нашої України".

За словами Ключковського, "інститут контрасигнації указів президента зовсім не означає, що повноваження глави держави переходять від президента до прем'єр-міністра".

"Прем'єр зобов'язаний завізувати президентські укази, тим самим підтверджуючи, що він знає про ці укази і бере їх до виконання. Іншого тлумачення контрасигнації немає", – заявив депутат.

"Якщо ж прем'єр дійсно це зробив – це є кричущим порушенням Конституції, яке не вписується в жодні рамки. Мені навіть важко коментувати цю ситуацію, тому що це все вже починає "попахувати" державним переворотом", - додав Ключковський.

"Реакцією, як мінімум, буде звернення до Конституційного Суду. Я вважаю, що ці укази діють, не зважаючи на усі примхи прем'єр-міністра і його служби", - резюмував представник президента.

Як відомо, сім указів президента, виданих у серпні-вересні 2006 року, було повернуто із секретаріату Кабінету міністрів до Секретаріату президента без скріплення підписом прем'єр-міністра.

У супровідному листі до повернутих указів секретаріат Кабміну зазначив, що офіційному оприлюдненню актів глави держави мала передувати процедура їх контрасигнації.

Проте згадані укази надійшли на скріплення підписом прем'єр-міністра офіційно оприлюдненими, що нівелює процедуру їх контрасигнації.

Контрасигнація - скріплення актів глави держави підписами прем'єр-міністра, а також міністра, відповідального за указ та його виконання, що передує офіційному оприлюдненню документу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...