Європа хоче помирити Україну з Росією

Четвер, 21 вересня 2006, 16:10

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу побачив в українському прем'єрі Вікторі Януковичі бажання підтримувати демократичні цінності.

Про це Баррозу заявив у четвер в Брюсселі після робочого ланчу з українським прем'єром, повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу Кабміну.

"ЄС не надає переваги жодній політичній силі чи політику, але підтримує демократичні цінності: відкритість та прозорість. І ці цінності я побачив під час спілкування з Януковичем", - зазначив Баррозу.

За даними прес-служби, президент Єврокомісії також заявив, що в Євросоюзі не зацікавлені, щоб Україна була місцем напруги, а також ЄС підтримує "відновлення добросусідських і партнерських відносин" України з Росією.

У свою чергу Янукович зазначив, що Україна та ЄС мають пройти складний шлях для втілення в життя стратегічної мети України – вступу до ЄС.

Прем'єр також повідомив про те, що під час робочого ланчу сторони домовилися про намір у 2007 році відпрацювати положення посиленої угоди між Україною та ЄС, яка має замінити чинну угоду про співробітництво та партнерство, дія якої завершується наприкінці 2007 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News