Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович обіцяє Європі стати конкретним і динамічним

Четвер, 21 вересня 2006, 16:55

Європейський курс української зовнішньої політики з частковим відходом від влади "помаранчевих" і приходом "біло-блакитних" не змінився.

Про це в інтерв'ю каналу "EuroNews" заявив прем'єр-міністр Віктор Янукович, повідомляє Ліга.

"Я переконаний, що вектор не змінився. Зміниться, істотно зміниться, тактика. Вона стане більш конкретною, більш динамічною", - зазначив Янукович.

"Наша задача зробити все, щоб наша політика була передбачувана. І це повинні зробити ті реформи, які ми намітили, оскільки вперше за роки незалежності з'явився реальний механізм спільної роботи парламенту й уряду", - додав він.

За словами прем'єра, події 2004 року (президентські вибори і "помаранчева" революція) були "вибухом людей" через накопичення "величезного негативу".

"Люди хотіли змін. Як ті, що стояли під помаранчевими прапорами, так і ті, що стояли під біло-блакитними", - пояснив Янукович.

"Ми повинні були визнати з двох сторін ті помилки, що були протягом цих двох років. Нам це вдалося в результаті тривалих, нічних переговорів. Об'єднувало нас значно більше, ніж роз'єднувало. Ми в цьому об'єдналися", - додав він.

Янукович переконаний, що "не можуть бути нескінченні змагання або війна". "Колись це повинно закінчитися миром. І, звичайно, політики повинні чимось жертвувати", - додав він.

На питання, як прем'єр оцінює своє повернення до влади, він відзначив, що з політики не йшов.

"Я вважаю, що я в неї тільки прийшов, тому що насправді мій прихід у політику відбувся під час практично президентських виборів.

Ну, я б сказав, і на цьому етапі, коли я був в опозиції. Тому що політик, що не був в опозиції, напевно, він ніколи не стане політиком", - сказав Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...