Балога наполягає, щоб Янукович виконував усі укази Ющенка

Четвер, 21 вересня 2006, 21:04

Глава секретаріату президента Віктор Балога наполягає на виконанні семи указів президента, які заступник міністра Кабінету міністрів Олександр Лаврінович повернув на Банкову через порушення конституційної процедури їх оприлюднення.

У коментарі для преси у четвер ввечері Балога зазначив, що ці укази "набули чинності і обов’язкові для їх виконання усіма органами влади".

"Укази президента Віктора Ющенка набувають чинності з дня їх офіційного оприлюднення", – заявив Балога.

Як відомо, Лаврінович повернув Ющенку укази без підпису прем’єра з аргументацією, що офіційному оприлюдненню цих актів глави держави мала передувати процедура їх контрасигнації (скріплення підписом прем‘єра). Проте, згадані укази надійшли до Януковича уже офіційно оприлюднені, що нівелює процедуру їх контрасигнації.

У свою чергу Балога нагадав, що згадані сім указів Ющенка з питань суддів та послів були видані після пропозицій, внесених президенту Міністерствами юстиції та закордонних справ.

"Отже, в цих указах врахована позиція уряду", - повідомляє прес-служба президента.

Віктор Балога вважає, що непорозуміння, які виникають у юридичній площині щодо документообігу між Кабміном і секретаріатом президента, потрібно вирішити відповідним службам цих установ.

При цьому Балога зауважує, що ряд правових прогалин, викликаних недосконалістю конституційної реформи, необхідно терміново виправити ухваленням закону "Про Кабінет міністрів".

Балога сказав, що найближчим часом ініціює спільне засідання з міністром Кабінету міністрів та секретаріатом уряду. Він розраховує визначити регламент взаємодії Кабміну із секретаріатом президента та узгодити порядок ухвалення актів центральними органами виконавчої влади.

"Наші структури мають працювати чітко і в одному ритмі. У цьому зацікавлені президент і прем’єр-міністр", – наголосив Балога.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News