Заступник Черновецького висміяв "партизанські вилазки" Омельченка

П'ятниця, 22 вересня 2006, 11:38

Заступник Київського міського голови Олесь Довгий закликає колишнього міського голову до конструктивної співпраці.

"Якщо екс-мер Києва Олександр Омельченко дійсно бажає, щоб кияни жили заможно та спокійно, то йому краще переключитися на нормальний робочий режим співпраці з новою столичною владою", - сказав він в інтерв'ю газеті "Україна молода".

За словами Довгого, "штатними критиками" команди мера останнім часом виступають лише екс-мер Києва Олександр Омельченко та депутат Київради Михайло Бродський.

"Стосовно Михайла Юрійовича, то його критика часто грішить надмірною емоційністю і епатажністю. Можливо, поясненням цьому є той факт, що Бродський ніяк не може знайти себе в політиці. Ось і цього разу – він не знайшов себе у команді Юлії Тимошенко", - зазначив секретар Київради.

"Що ж до Омельченка, то все, що він говорить останнім часом, вже набило оскому. Олександр Олександрович нікому, окрім вузького кола людей, не цікавий. Він втратив підтримку киян та депутатів. І всі його заяви проти влади, на мою думку, не мають ніякого фактажного підґрунтя. Його ж "партизанські вилазки" у ЗМІ з кожним разом стають все смішнішими", - додав він.

Довгий припустив, що ці "вилазки до ЗМІ" Омельченка припиняться тоді, коли "екс-мер зрозуміє, що його рейтинг довіри може зрости тільки завдяки конструктивній позиції".

"Олександрові Олександровичу варто було б відвернутися від тих людей, які провокують його робити хтозна-які заяви на адресу нової столичної влади", - порадив секретар Київради.

Водночас Довгий зазначив, що "політики типу Омельченка – це вже анахронізм". "Йдеться, звісно, не про вік Олександра Олександровича, а про спосіб мислення та методи управління", - пояснив він.

"Перетворивши Київ на суцільний будмайданчик, екс-мер, мабуть, відчував себе тут всесильним виконробом, який одноосібно вирішував, кому підвезти цемент, кому – цеглу, а кому – взагалі нічого. Ось такий "совковий" підхід із вкрапленнями дикого капіталізму", - додав секретар Київради.

Також Довгий запропонував Омельченку "в одному із своїх наступних інтерв'ю розповісти про те, у який спосіб він прийшов до влади у Києві". "Не про обрання його столичним головою перший раз, а про події, які цьому передували", - підкреслив він.

У зв'язку з цим секретар Київради нагадав, що попередник Омельченка Леонід Косаківський "стверджує, що Омельченко прийшов до влади незаконно". "А я скажу: зате пішов від влади законно. Це стало логічним підсумком його 10-річного керування столицею", - наголосив Довгий.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування