ДЕПУТАТИ ПОДОЛАЛИ ВЕТО ПРЕЗИДЕНТА. ЦІНИ СТАНУТЬ НИЖЧИМИ?

П'ятниця, 22 вересня 2006, 11:51

Верховна Рада подолала вето президента на закон про встановлення мораторію на підвищення цін на житлово-комунальні послуги.

За подолання вето проголосували 340 народних депутатів з 444 зареєстрованих у залі.

Перед цим закон прийнято Верховною Радою 15 березня 2006 року.

Законом пропонується запровадити на 2006 рік мораторій на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги та спожиті у побуті природний газ і електроенергію, послуги громадського транспорту (крім таксі).

Передбачалося, що зазначені послуги, природний газ та електроенергія оплачуються населенням за цінами та тарифами, встановленими станом на 1 січня 2006 року.

Представник президента у парламенті Юрій Ключковський зауважив, що президент застосував право вето щодо цього закону, оскільки в 1999 році Конституційний Суд визнав таким, що не відповідає Основному Закону аналогічний законопроект, прийнятий парламентом у 1998 році.

Ключковський підкреслив, що підставою стало те, що ВР своїм рішенням втрутилась у діяльність органів місцевого самоврядування, до виключних прав яких і належить встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Ключковський пообіцяв, що президент підпише закон у разі подолання вето, якщо до нього не звернеться уряд з проханням звернутись до Конституційного Суду, оскільки проект державного бюджету розроблений із розрахунку на підвищення тарифів.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування