Януковичі обіцяють довічно дратувати Ющенка мовою

П'ятниця, 22 вересня 2006, 12:27

Партія регіонів "ні в якому разі" не відмовиться від мети зробити російську мову другою державною в Україні.

Про це повідомив в інтерв'ю "Росбалт Україна" один із лідерів партії Євген Кушнарьов, передає її прес-служба.

"Партія Регіонів ніколи не відмовиться від цієї ідеї! Це наша стратегічна задача. Вона залишається в програмі партії", - сказав він.

"Але ми реалісти, і розуміємо, що поки у Верховній Раді немає 300 народних депутатів, готових проголосувати за внесення відповідних змін до Конституції. Але я думаю, що ми все одно будемо ініціювати внесення цих змін до Конституції", - відзначив Кушнарьов.

Він також прогнозує прийняття парламентом законопроекту про надання російській мові статусу офіційної в Україні, внесеного фракцією Партії регіонів.

"Я думаю, що необхідні 226 голосів народних депутатів ми наберемо. І законопроект буде прийнятий. Можливо, по ходу будуть внесені якісь зміни й доповнення", - сказав він.

Разом з тим, Кушнарьов висловив упевненість, що на президента буде здійснюватися "колосальний тиск", щоб він наклав вето на цей закон.

За словами депутата, законопроект "буде означати пріоритет людини у відносинах з державою".

"Тобто, громадянин буде мати право звернутися до державного чиновника на тій мові, яку вважає рідною. І чиновник повинен буде відповісти на цій же мові. Державний службовець на всій території України без винятку зобов'язаний буде володіти цією мовою", - пояснив він.

"Ми пропонуємо норму в законі, яка передбачає, що якщо не менш 30% громадян на певній території володіє якоюсь мовою, то ця мова одержує такий статус, а виходить, захищена законом", - сказав Кушнарьов. Також, за його словами, законопроектом знімаються всі обмеження у сфері освіти.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News