Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО СТВОРИЛА "КОАЛІЦІЮ" З ДВОМА ДЕПУТАТАМИ

П'ятниця, 22 вересня 2006, 12:28

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко та представники СПУ Йосип Вінський та Галина Гармаш підписали у п'ятницю Угоду про створення парламентської опозиції у Верховній Раді.

"Сьогодні відбувається знакова подія, тому що вперше за роки незалежності у парламенті створено парламентську опозицію, яка чітко визначена за складом, твердо знає, що робити, і ми будемо починати будувати інститут парламентської опозиції, який має за мету не допустити безконтрольність, непідзвітність влади", - заявила Тимошенко перед підписанням.

За її словами, "сьогоднішній день може стати днем опозиції в Україні на наступні роки, бо ми подбаємо, щоб не тільки для нашої команди, а для всіх наступних опозиційних команд зробити чіткі законодавчі кроки, які дозволять у майбутньому владі бути прозорою, підконтрольною і відповідальною".

Тимошенко також додала, що опозиція є відкритою для окремих депутатів та фракцій.

Лідер БЮТ повідомила, що найважливішим розділом угоди є кроки, які має намір здійснити опозиція на законодавчому полі.

"Ми не змінили жодну літеру в тому документі, який був основою програми дій коаліції, коли ми збиралися бути владою", - сказала Тимошенко.

У свою чергу Вінський зазначив: "Ми маємо намір не допустити повернення України назад, до авторитарного режиму".

Угода парламентської опозиції містить тезу, що її представники "беруть під особистий захист кожну людину, кожну політичну силу чи громадську організацію, кожного підприємця, який став жертвою незаконних дій з боку влади".

"В основі наших дій лежить не агресія, не прагнення реваншу і не жадоба влади. Ми будемо викривати помилки влади, критикувати її невірні рішення, не дозволяти реалізувати асоціальні і антинародні проекти", - сказано в угоді.

"Ми проголошуємо війну корупції та непрофесіоналізму", - додається у документі.

"Ми беремо на себе зобов'язання відновити і втілити в життя всі ідеали та цінності, які виплекав Майдан. Ми переконані, що цінності Майдану – це не ілюзії і не мрії. Це – готова програма для будь-якої політичної команди, що прагне мати повагу власних громадян. Ми заявляємо: нам під силу виконати цю програму", - йдеться в угоді.

Як повідомили представники апарату БЮТ, у п'ятницю зранку текст угоди про створення парламентської опозиції був проголосований одностайно на засіданні фракції ЮліїТимошенко.

Лідером опозиції обрана Юлія Тимошенко, її заступниками – Йосип Вінський, Олександр Турчинов та Микола Томенко. Також залишено три вакантні посади для нових членів парламентської опозиції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування