ЮЩЕНКО ПООБІЦЯВ ЯНУКОВИЧУ, ЩО ТОЙ НЕ ВІЗУВАТИМЕ ЙОГО УКАЗИ

П'ятниця, 22 вересня 2006, 12:39

Президент Віктор Ющенко негативно ставиться до практики контрасигнації і вважає, що вона не має перспектив і не відповідає букві Конституції.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у Миколаївській області, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я погано ставлюся до такої практики. З такими бюрократичними відносинами як між Кабінетом міністрів і Секретаріатом президента хтось хоче комусь показати первинність у врегулюванні таких процесуальних відносин. Я таку тональність не вітаю і вважаю, що вона безперспективна", - сказав президент.

Президент підкреслив, що укази глави держави набирають чинності після їхнього підписання президентом і оприлюднення.

"У всіх інших моментах, у тому числі й у моментах, передбачених Конституцією - скріплення підписом прем'єр-міністра, це питання, що належать до врегулювання на рівні клерків", - відзначив він, додавши:

"Це ні в якому разі не говорить про те, що указ, підписаний у рамках конституційних повноважень президента, не є дійсним без асигнації прем'єр-міністра. Це не відповідає дійсності, це не відповідає букві Конституції, яка формулює цю норму приблизно в такий спосіб: президент підписує указ, що я і роблю, його оприлюднюють, а далі прем'єр-міністр в окремих випадках скріплює його своїм підписом".

"Я свою роботу роблю, і ухвалюю рішення. Все інше - це технічна, бюрократична процедура. Я думаю, в уряді досить людей, які повинні забезпечити виконання цієї процедури, а не робити з неї національне шоу", - підкреслив президента.

Як відомо, раніше секретаріат Кабміну повернув до Секретаріату президента 7 указів, відмовивши ставити на них підписи прем'єра і профільного міністра (контрасигнацію) через те, що укази вже були оприлюднені без контрасигнації.

Віце-прем'єр Дмитро Табачник заявляв, що Кабмін планує ввести процедуру контрасигнації на деякі укази Ющенка.

Контрасигнація - скріплення актів президента підписами прем'єра і міністра, відповідального за виконання указу; процедура передує офіційному оприлюдненню президентських актів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування