Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не дав Януковичу ображати дітей

П'ятниця, 22 вересня 2006, 13:33

Президент Віктор Ющенко направив лист прем'єру Віктору Януковичу з проханням відновити конституційні права громадян, порушені прийняттям рішення Кабміну від 17 серпня.

Згідно з цим рішенням, зупинено дію постанов Кабміну від 1 серпня 2006 року № 1060 "Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми" та від 3 серпня 2006 року "Питання державної підтримки педагогічних працівників із числа молодих фахівців, які направляються у загальноосвітні та професійно-технічні навчальні заклади".

Президент звертає увагу, що постанови, дію яких зупинено Кабінетом міністрів, були спрямовані на підтримку найменш соціально захищених категорій населення – неповних сімей з дітьми, а також випускників-педагогів, які направляються для роботи в сільську місцевість.

Ющенко також відзначив у листі, що такі дії Кабінету міністрів ідуть в розріз із зобов'язаннями, взятими підписантами за Універсалом національної єдності, щодо подальшого гарантування і неухильного дотримання прав людини, підвищення добробуту громадян, боротьби з бідністю засобами ефективного та адресного соціального захисту.

Президент просить прем’єр-міністра в десятиденний термін вжити заходів щодо приведення постанови у відповідність до Конституції України.

При цьому наголошується, що у разі, якщо Кабміном не буде вжито відповідних заходів, Ющенко буде змушений скористатися наданим президентові конституційним повноваженням щодо зупинення дії акту Кабінету міністрів за мотивом його невідповідності Конституції та звернутися до Конституційного Суду щодо конституційності такого акту.

Прес-служба президента

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування