Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не хоче бачити кримських майданів

Субота, 23 вересня 2006, 10:29

Президент Віктор Ющенко обговорив з керівництвом Криму соціально-економічну ситуацію на півострові.

"Ми хочемо бачити Крим стабільним, спокійним, процвітаючим", – сказав президент після зустрічі, зазначивши, що для цього необхідна скоординована робота центральної та місцевої влади.

За словами Ющенка, учасники зустрічі обговорювали низку економічних проектів, зокрема, розширення курортів та питання транзитних програм.

Також значну увагу було приділено вирішенню земельного питання. "Ми близькі до концепції, що 2007 рік має бути роком завершення розпаювання землі в Україні", – сказав президент, повідомляє його прес-служба.

Серед інших земельних питань він назвав інвентаризацію земельних ділянок в населених пунктах та поза ними. У цьому контексті глава держави додав, що ця робота тільки розпочалася.

"Хотілося б бачити її більш завершеною", – підкреслив Ющенко.

Крім цього, учасники обговорили тему охорони здоров’я в АРК. Зокрема йшлося про розробку спеціальних заходів для боротьби із загрозливими тенденціями поширення ВІЛ/СНІД. Порушувалося також питання забезпечення в 2007 році необхідним медичним обладнанням кримських закладів первинної медицини.

"Така програма йде по Україні, перебуває на контролі президента і є надзвичайно важливою", – зазначив Ющенко.

На зустрічі також обговорювалося питання освіти в Криму, зокрема, необхідність врахування в освітніх програмах потреб, що виникають у сфері міжетнічних відносин.

"Ще раз підкреслюю: логіка українських політиків є такою, що не повинна бути обділена жодна нація, жодна меншина", – сказав Ющенко.

Він наголосив на неприпустимості спекуляцій на цій темі. "Я б не хотів, щоб тут починалися якісь традиції спекуляції. Переконаний, з кожним роком ця політика буде сприйматися ще більш здорово", – зауважив президент.

"Наша задача – бачити Крим без протестних майданчиків, у злагоді і взаємній гармонії, бачити політику Києва і Сімферополя взаємозрозумілою", – додав Ющенко.

У свою чергу голова Верховної Ради АРК Анатолій Гриценко відзначив, що у кримської влади і президента є "повне взаєморозуміння щодо питань у всіх сферах".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...