Луценко впевнений, що Росія не хоче шукати Засуху, Боделана і Бакая

Субота, 23 вересня 2006, 13:30

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що російська міліція або повинна повідомити Генпрокуратурі України про те, що екс-мер Одеси Руслан Боделан і колишній голова Київської обладміністрації Анатолій Засуха є громадянами Росії, або повідомити про їхнє затримання для початку процедури екстрадиції.

"Російська міліція повинна або відповісти Генпрокуратурі (України) через свою Генеральну прокуратуру про те, що вони (Боделан і Засуха) є громадянами Росії і витребувати їхні кримінальні справи для провадження на російській території для притягнення їх до ймовірної відповідальності, або повідомити про затримання їх для початку процедури екстрадиції між двома Генпрокуратурами", - сказав Луценко в суботу в інтерв'ю журналістам.

Коментуючи на прохання журналістів заяву заступника генпрокурора України про те, що Генпрокуратура не направила запитів про екстрадицію Боделана і Засухи, оскільки ще не зібрана доказова база, міністр відзначив, що для того, щоб відбулася процедура екстрадиції спочатку необхідно провести "процедуру затримання на відповідній території відповідно оголошеної в розшук особи".

"Слідчі Генпрокуратури у свій час оголосили в розшук пана Бакая, пана Боделана і пана Засуху. Відповідно, співробітники Московської міліції повинні були їх затримати, після цього повідомити українській стороні і тоді наша Генеральна прокуратура почне екстрадицію", - відзначив Луценко.

Голова відомства підкреслив, що коли заступник генпрокурора України говорить про те, що екстрадиція не розпочата, то "формально він правий".

"Але коли він говорить, що для цього немає підстав, то він формально правий, але необхідно говорити до кінця, тому що російські правоохоронці не хочуть затримувати давно встановлених осіб, оголошених нашою Генпрокуратурою в розшук", - сказав Луценко.

Міністр відзначив, що він ще раз підтверджує оголошення в розшук зазначених осіб.

"У нас є дані і всі підстави вважати, що вони знаходяться на території Російської Федерації. Принаймні щодо цих громадян, за винятком Бакая, немає офіційних даних про те, що вони прийняли російське громадянство", - підкреслив Луценко.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...