Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко хоче довести, що і януковичі, і "помаранчеві" - однакові

Субота, 23 вересня 2006, 14:58

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко відзначає, що для столичної міліції питанням номер один залишається боротьба з корупцією і хабарництвом у вищих ешелонах влади.

"Питання №1 - це питання корупції і хабарництва у вищих ешелонах влади", - сказав Луценко в суботу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Завдання і Гелетею (керівник столичного управління з боротьби з організованою злочинністю) і іншим керівникам підрозділу: ми повинні продемонструвати чиновникам, що в міліції нічого не змінилося в порівнянні з тим, як ми почали службу в квітні місяці минулого року, ніякого відступу від заданих принципів і завдань у МВС не буде", - додав він.

За словами міністра, "ціною перевищення цього питання" бути у відповідності до займаних посад як керівника столичного УБОЗу, так і керівників центральних управлінь київської міліції.

"Міліція повинна продемонструвати, що як і раніше для неї усі рівні перед законом і всі кабінети у випадку службової необхідності для неї відкриті", - зазначив голова відомства.

За словами Луценка, підсумки вирішення цих проблем будуть підведені на колегії в січні майбутнього року.

Крім того, говорячи про ситуацію що склалася по розслідуванню і розкриттю злочинів Київською міліцією, міністр підкреслив, що в принципі "цифри усі радують". Зокрема, він відзначив, що це стосується розкриття тяжких злочинів.

Разом з тим, за словами Луценка, у зв'язку з незадовільною роботою слідства головкому був призначений новий керівник слідчого управління.

Міністр також відзначив погане розкриття справ, що стосуються ДТП: "Сотні людей уникли покарання, фактично сотні вбивць не притягнуті до відповідальності".

Так, за словами Луценка, якщо в цілому по Україні розкривається 90% злочинів у частині ДТП, то в Києві ця цифра складає 30%.

Крім того, міністр відзначив поганий показник Києва по відшкодуванню ПДВ і підкреслив, що в столиці України концентруються усі фінансові схеми. У зв'язку з цим Луценко поставив завдання столичній міліції розкрити схеми незаконного відшкодування ПДВ.

Ще однією проблемою в Києві, за словами голови МВС, є стихійна торгівля і корупція дільничних інспекторів на ринках: "Поки існує стихійна торгівля, наші співробітники збирають гроші".

За його словами, єдиним радикальним виходом з цієї ситуації є ліквідація стихійної торгівлі. Разом з тим Луценко підкреслив, що ніяких жорстких методів у цьому відношенні не буде, але "спрямовувати в організаційне русло це треба".

Також міністр відзначив позитивну роботу з розкриттям злочинів співробітниками Київського управління по боротьбі з незаконним оборотом наркотиків. Проблемою, за словами Луценка, залишається продаж наркотиків у спеціалізованих установах, у тому числі в нічних клубах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування