Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соцпартія лобіює закон для багатих

Неділя, 24 вересня 2006, 12:43

Лідер фракції Соцпартії Василь Цушко висловлюється за необхідність прийняття закону про податок на нерухоме майно.

"Проект закону про податок на нерухоме майно громадян - це лише заявка на те, що потрібен закон про "податок на багатство", що задекларовано в 19 пункті Універсалу національної єдності", - цитує Цушка "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу СПУ.

За словами депутата, відповідний законопроект був зареєстрований у Верховній Раді ще в 2002 році. Оскільки парламент 4-го скликання не розглянув його, то автор законопроекту - Цушко - перереєстрував його з метою подальшої доробки.

"Я дуже добре розумію, що ціни на нерухомість в Україні значно виросли порівняно з 2002 роком. І, до того ж, у Києві одні ціни на нерухомість, у Криму - інші , у райцентрі ще інші і т.д. Тому я відкличу цей законопроект і подам на заміну після відпрацьовування його робочою групою", - завірив Цушко.

Лідер фракції СПУ також зазначив: "Знижувати податковий тиск треба для тих людей, що ледь виживають, маючи прожитковий мінімум, і ввести податки для тих, хто має котеджі під Києвом".

"Це буде закон для багатих, у тому числі відомих політиків, що реєструють своє нерухоме майно на членів родини", - пояснив Цушко. При цьому він сказав, що усе своє майно задекларував і може показати.

Лідер фракції СПУ підкреслив, що головною метою законопроекту є забезпечення фінансування на місцевому рівні кредитування будівництва соціального житла, житла для молодих родин і вирішення питань, пов'язаних з фінансуванням програм зміцнення родини (президентська програма підтримки молодої родини 2004 року).

Завдяки цьому законопроекту з'явиться додаткове джерело формування спеціального бюджетного фонду органів місцевого самоврядування для виконання державних соціальних програм.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування