Ющенка перероблять під політреформу, щоб на нього не вішали собак?

Неділя, 24 вересня 2006, 20:44

Керівник Головної служби політики інституційного розвитку Секретаріату президента Ігор Коліушко вважає, що в закон про президента необхідно внести зміни, пов`язані з конституційною реформою.

Відповідаючи в інтерв`ю газеті "Кіевскій телеграфъ" на запитання, чи є в планах Секретаріату розробка проекту закону про президента, Коліушко нагадав, що "закон про президента прийнятий Верховною Радою в двох читаннях, і він лежить у ВР уже багато років".

"Сьогодні в нього необхідно внести зміни, пов`язані з конституційною реформою, і подавати на третє читання", - сказав Коліушко, зазначивши, що "це був би найлогічніший сценарій".

Реклама:

"Дискусія з цього питання зводиться до складних правових проблем. Приміром, як у цьому законі розкривати повноваження президента як гаранта Конституції, державного суверенітету і прав людини? Вони закріплені в статті 102 Конституції", - пояснив він.

"Деякі юристи, і я зокрема, пропонують, щоб ці повноваження були розкриті в законі. Щоб не було, з одного боку, необгрунтованої критики президента, коли в нього немає повноважень щось змінити, а на нього вішають усіх собак. І з другого боку, щоб він сам чітко розумів, коли він повинен не мовчати, а діяти", - сказав Коліушко.

Він також повідомив, що "опоненти виступають проти прийняття закону про президента: вони говорять, що повноваження президента вичерпно визначені Конституцією і деталізувати їх не потрібно".

ВІДЕО ДНЯ

"На їхню думку, їх узагалі неможливо детермінувати в законі, оскільки залежно від суспільної ситуації, від виду загрози дії президента не можна передбачити", - сказав він.

За його словами, глава держави поки що не визначився з даного питання. "Хоча він часто згадує про цей закон як про акт, котрий необхідно прийняти, але прямого доручення про його підготовку не надходило", - зазначив Коліушко.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування