"Регіони" вирішили прибрати "нашоукраїнського" губернатора

Понеділок, 25 вересня 2006, 11:41

Голова Херсонської обласної ради Володимир Демьохін має намір включити до порядку денного вересневої сесії питання про визнання роботи Херсонської облдерадміністрації незадовільною.

Про це Демьохін заявив на засіданні круглого столу на Новокаховському машинобудівному заводі, повідомляють Українські новини.

"26 вересня буде серйозна розмова, потрібно вирішувати ключові проблеми регіону, і я буду змушений включити це питання до порядку денного сесії", - сказав він.

Як повідомлялося, 14 вересня Комітет виборців України прогнозував, що до кінця року президент Віктор Ющенко змінить голів третини державних обласних адміністрацій.

Комітет очікує, що заміни будуть проведені у Волинській, Харківській, Херсонській, Миколаївській і Кіровоградській областях.

Тут виникли конфліктні ситуації між більшістю обласних рад і губернаторами, що може призвести до рішення про недовіру останнім.

11 вересня Віктор Янукович закликав губернаторів, що представляють політичні сили, які програли на виборах в органах місцевого самоврядування, і які не можуть налагодити конструктивну співпрацю з обласними радами піти у відставку.

11 липня голова Херсонської облдержадміністрації Борис Силенков звернувся в обласну прокуратуру з проханням розглянути можливість залучення до встановленої законом відповідальності голови Херсонської обласної ради Володимира Демьохіна за порушення ним Конституції і законів при прийнятті на 3-й сесії облради рішення про визнання російської мови регіональною.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News