"Наша Україна" не злякалася натяків Януковича про мову

Понеділок, 25 вересня 2006, 12:49

Ні ймовірний референдум щодо державного статусу російської мови в Україні, ні відповідний законопроект не матимуть жодних політичних наслідків.

Таку думку висловив депутат від "Нашої України" В’ячеслав Кириленко, коментуючи заяву прем’єра Віктора Януковича про те, що питання мови незабаром розглядатиметься парламентом.

"Якщо мова йде про посилення напруги навколо мовного питання і внесення законопроекту, який передбачатиме статус російської як другої державної чи офіційної, то такий законопроект у парламенті не пройде", - цитує слова Кириленка прес-служба "Нашої України".

"Переконаний – антикризова коаліція добре розуміє, що конституційної більшості для зміни статті 10 Конституції щодо статусу державної мови вона мати не буде. Якщо так, то такого роду пропозиції можуть лише слугувати посиленню напруги в суспільстві", - додав він.

На думку депутата, проведення ймовірного референдуму "перетвориться на елементарну політичну акцію, оскільки референдум не має прямої дії і його наслідки все одно потрібно буде імплементувати через парламент, який буде змушений вносити в такому випадку зміни до Конституції".

"Тому референдум – якщо він буде запропонований суспільству прем’єром Януковичем чи Партією регіонів - стане лише політичною акцією, яка не сприятиме об’єднанню наших співвітчизників", - вважає Кириленко.

Він також зазначив, що посилення статусу української як державної з боку уряду – на виконання Універсалу національної єдності "Наша Україна" "вітає", водночас "кроки, які скеровані на дестабілізацію мовної ситуації, приречені на провал".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування