У ЄС попередили, що "потепління" Україні світить тільки після СОТ

Понеділок, 25 вересня 2006, 13:23

Вступ України до Світової організації торгівлі є необхідною умовою поглиблення співпраці України з ЄС.

Таку думку висловив голова Департаменту зовнішньополітичних відносин Європейського Союзу, голова Єврокомісії з країн Східної Європи, Південного Кавказу і Центральної Азії Х’юг Мінгарелі, передає Обком з посиланням на Українські новини.

На зустрічі з головою Комітету Верховної Ради з іноземних справ Володимиром Шибко (фракція СПУ) Мінгарелі підкреслив, що стратегічною метою ЄС є наближення України до структур ЄС, а також інтеграція української економіки в європейську.

За його словами, Україна повинна якомога швидше вступити до СОТ, оскільки це спочатку приведе до ускладнень в деяких галузях економіки України, але стратегічно Україна від цього виграє.

Мінгарелі заявив, що після вступу до СОТ Україна стане прогнозованою для європейських партнерів.

Він висловив надію на ухвалення Радою законопроектів про підготовку вступу України до СОТ.

У свою чергу, Шибко повідомив, що Кабінет міністрів зараз розробляє схему якнайшвидшого представлення 21 законопроекту щодо СОТ на розгляд Верховної Ради.

Шибко також спрогнозував схвалення комітетом законопроектів з приводу СОТ, а також їхнє наступне підтримання Радою.

"Я не бачу перешкод у проходженні цих законопроектів через комітет. Заперечень парламенту я також не відчуваю", - заявив Шпарко.

Мінгарелі заявив про необхідність підписання нової угоди між Україною і Євросоюзом, у якій значна увага повинна бути відведена співпраці сторін в енергетичній сфері.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування