Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зварич скептично оцінив шанси Януковича

Понеділок, 25 вересня 2006, 14:00

Міністр юстиції Роман Зварич упевнений, що без рішучих кроків у подоланні корупції, шанси України інтегруватися в євроструктури дорівнюють нулю.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві, присвяченій початкові реалізації проекту протидії корупції в Україні, повідомляє УНІАН.

"Якщо не будемо вживати рішучих кроків по лінії подолання корупції в Україні, наші шанси інтегруватися в європейські структури практично будуть дорівнювати нулю", - сказав Зварич.

При цьому він відзначив, що від України і її влади буде залежати, наскільки "ми готові продемонструвати політичну волю і наскільки ми готові свою політичну волю підкріпити бюджетними асигнуваннями".

Зварич також повідомив, що зараз в Україні почалася реалізація спільного з Радою Європи проекту в області боротьби з корупцією при фінансовій підтримці в розмірі 1,75 млн євро, що надає Європейська Комісія.

Говорячи про проблему подолання корупції, Зварич висловив думку, що корупція процвітає в нашій державі через досить байдуже ставлення суспільства до цього явища, і викорінити її можна буде тільки після того, коли зміниться таке відношення.

За словами Зварича, без підвищення рівня розуміння, проблему корупції в суспільстві зрушити з "мертвої точки" не вдасться.

Міністр також погодився з тим, що досить часто високі посадові особи у своїх мовах декларують рішучість боротьби з корупцією, але насправді реальних дій по цих словах на сьогоднішній день поки ще немає.

Повертаючись до теми проекту, Зварич повідомив, що, серед іншого, він передбачає посилення українського законодавства, зокрема, законодавчих важелів боротьби з корупцією. Також планується розробити і втілити, так званий, "кодекс честі" для окремих відомств, "щоб чиновники розуміли: що можна, а що не можна".

Відповідаючи на питання, наскільки реально розхитати фундамент корупції протягом трьох років реалізації проекту, Зварич відповів: "Я можу точно сказати одне: якщо мова йде про Президента України, якщо мова йде про мене особисто - я готовий продемонструвати максимальну політичну волю, щоб забезпечити цей план дій і щоб забезпечити відповідне бюджетне асигнування для його реалізації".

За його словами, Україна також сама повинна виділяти певні кошти на подолання корупції на всіх рівнях влади.

У свою чергу, відповідаючи на питання журналістів, президент групи країн Ради Європи проти корупції Драго Кіс відзначив: "Щоб завоювати довіру народу, урядові потрібно показати, що немає недоторканних".

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...