Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Компанія Ахметова буде стежити за "ТРК Україна"

Понеділок, 25 вересня 2006, 14:19

Донецька компанія "Систем Кепітал Менеджмент" як юридична особа призначена головою наглядової ради телерадіокомпанії "ТРК Україна" і введена до складу цієї ради.

Таке рішення було ухвалено на зборах акціонерів телекомпанії, пише "Дело".

Крім того, збори звільнили колишнього голову наглядової ради Олега Попова і члена ради Миколу Нестеренко.

Видання нагадує, що СКМ, власником якої є Ринат Ахметов, належить 99,67% акцій телекомпанії. У компанії "СКМ" відмовилися прокоментувати причини зміни наглядової ради, а також хто саме буде представляти СКМ у наглядовій раді "ТРК Україна".

На думку партнера юридичної компанії "Лавринович і Партнери" Ірини Марушко, призначення юридичної особи членом наглядової ради не змінює формат правових відносин.

"Хоча, звичайно, призначається фізична особа, яка є представником акціонера, я не бачу тут яких-небудь складнощів. Призначена особа може діяти за дорученням або за посадою", - сказала Марушко.

У той же час, партнер юридичної компанії "Ільяшев і партнери" Роман Марченко відзначає, що відповідно до законодавства, немає обмежень щодо того, юридична чи фізична особа може бути членом наглядової ради.

"Членами наглядової ради можуть бути акціонери, з числа яких обирається голова", - сказав Марченко. За його словами, виходячи з цього, ніякого порушення з боку СКМ немає - юридична особа може бути головою наглядової ради.

За словами юриста, від імені СКМ без доручення може діяти номінальний керівник компанії.

Як відомо, у червні Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку поширила коментар, відповідно до якого юридичні особи можуть і повинні обиратися членами наглядової ради.

За словами Марченка, уже сьогодні є прецеденти, коли визнавали недійсним протоколи засідань наглядових рад на підставі того, що до складу наглядових рад обиралися фізичні особи, а не компанії.

Один з останніх прецедентів - суперечка компаній Storm і Telenor щодо керівників оператора мобільного зв'язку "Київстар".

Статутний капітал "ТРК Україна" 27 млн. грн. На ринку мас-медіа СКМ також належить видавнича група "Сегодня".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування