Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пінчук остаточно виграв війну за НЗФ

Понеділок, 25 вересня 2006, 14:49

Господарський суд Києва 22 вересня визнав промислово-фінансовий консорціум "Придніпров'я" сумлінним покупцем 50% +1 акція Нікопольського заводу феросплавів

Про це говориться в прес-релізі "Придніпров'я", повідомляють Українські новини.

Суд також відхилив позов Фонду державного майна до "Придніпров'я" про витребування даного пакета акцій НЗФ.

"На момент укладання договорів купівлі-продажу НЗФ усі дії ФДМ відповідали нормам діючого законодавства, нормативним актам щодо приватизації подібних об'єктів. Для консорціуму це було достатньою гарантією правомірності дій з боку держави. Крім того, законність проведення конкурсу по НЗФ двічі підтверджувалася постановами Верховного Суду України", - підкреслюється у повідомленні.

Крім того, консорціум відзначає, що виконав усі конкурсні вимоги, фіксовані і додаткові умови, а головне - усі інвестиційні зобов'язання, що підтверджують численні акти чергових і позачергових перевірок, здійснюваних як Фондом держмайна, так і Генеральною прокуратурою, іншими органами.

Як повідомлялося, Кабмін у судах виграв позов про незаконність приватизації НЗФ, і зараз йде процедура повернення у держвласність 50%+1 акції, що раніше належали концернові "Придніпров'я".

Зараз ці акції перебувають в Укрсоцбанку, що виконує функції хранителя.

У березні ФДМ подав позов у Госпсуд Києва з вимогою зобов'язати Укрсоцбанк перевести 50%+1 акція НЗФ на рахунок ФДМ (вимоги ФДМ підтримала ДКЦПФР).

"Придніпров'я" 30 травня подав зустрічний позов у суд з вимогою визнати його сумлінним покупцем 50% +1 акція НЗФ, заборонити державі вимагати в консорціуму 50%+1 акцію заводу і заборонити Укрсоцбанку переводити 50%+1 акцію НЗФ іншим особам без згоди "Придніпров'я".

Зараз дві компанії ("Славутич-реєстратор" та "Олівер-регістратор") заявляють, що ведуть реєстр акціонерів НЗФ, однак Госпсуд Києва 9 лютого визнав "Славутич-реєстратор" єдиним легітимним реєстратором НЗФ, але в листопаді 2005 року Нікопольський міський суд визнав такою компанію "Олівер-регістратор" (Дніпропетровська область).

Під контролем "Інтерпайпу" Віктора Пінчука (який контролює "Придніпров'я") знаходиться близько 73% акцій НЗФ, група Приватбанку контролює близько 26% акцій підприємства.

У травні 2003 року ФДМ продав "Придніпров'я" 25% акцій НЗФ за 205 млн гривень, у серпні 2003 року - ще 25%+1 акцію заводу за 205,5 млн гривень.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...