Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Вітренко розповіли, коли "Курочкін-Шмурочкін" "вилупився з яйця"

Понеділок, 25 вересня 2006, 15:27

Заступник голови Прогресивної соціалістичної партії України Володимир Марченко наголошує, що російський бізнесмен Максим Курочкін не фінансував під час парламентських виборів цього року ні ПСПУ, ні виборчу кампанію Наталії Вітренко.

“Ні нашу партію, ні Вітренко ніякий Курочкін не фінансував”, - сказав Марченко в інтерв’ю УНІАН, коментуючи заяву Курочкіна про те, що його структури фінансували ПСПУ під час виборів.

Щодо того, що нібито Курочкін у ході виборчої кампанії допоміг Вітренко стати впливовим політиком, Марченко заявив:

“Курочкін, Шмурочкін або хто інший ще з яйця не вилупилися, коли Вітренко була вже спроможним політиком в Україні і провела у 1998 році партію до парламенту, пройшовши 4-відсотковий бар`єр, а в 99-му одержала 11% підтримки навіть за офіційною статистикою".

За словами Марченка, виборча кампанія 2006 року була організована двома партіями, які увійшли до блоку “Народна опозиція” - ПСПУ і партія “Російсько-Український Союз”. Ці дві партії розподіляли усі ресурси, у тому числі фінансові, і кожна партія мала певні зобов’язання.

При цьому він не виключив можливості фінансування Курочкіним партії “Російсько-Український Союз”, але підкреслив, що домовленості щодо створення виборчого блоку, спільних дій під час виборчої кампанії, будувалися з партією “РУСь” та її лідером в Україні Іваном Симоненком, а не з Курочкіним.

При цьому він підкреслив, що “РУСь” не виконала усіх взятих на себе зобов’язань, у тому числі й фінансових. “Залишились невиплати просто величезні. І все це лягло, просто-напросто, на Наталію Вітренко”, - сказав він. За словами Марченка, після виборів ПСПУ довелося гасити ці борги.

"Щось ми змогли погасити, а якісь борги дотепер висять, і для нас це моральна гиря… 24 червня на з`їзді партії ми розірвали відносини з партією "Російсько-Український Союз", і Вітренко офіційно попросила вибачення перед штабами, перед агітаторами, по відношенню до яких не виконані фінансові зобов`язання", - повідомив Марченко.

Марченко також переконаний, що чергові заяви в пресі, спрямовані на підрив авторитету ПСПУ та її лідерів, організовані Партією регіонів.

Як відомо, раніше Курочкін заявляв, що партія "Російсько-Український Союз" ("РУСь") була головним фінансистом виборчої кампанії Блоку Наталії Вітренко на минулих парламентських виборах.

На початку квітня 2006 року міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив про те, що виборча кампанія блоку "Народна опозиція" фінансувалася Курочкіним, відомим також як "Макс Бєшеный".

Курочкін був оголошений у розшук українським Інтерполом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування