Чорновіл знову звинувачує Тимошенко в неадекватності

Понеділок, 25 вересня 2006, 17:21

Співавтор законопроекту від Партії регіонів "Про опозицію в Україні" Тарас Чорновіл вважає аналогічний законопроект БЮТ неадекватним.

"Ідея "тіньового уряду" новітнього часу належить не Юлії Тимошенко, а Партії регіонів", - цитує слова Чорновола прес-служба Партії регіонів.

"У нашому законопроекті про опозицію ми чітко виписали необхідність існування "тіньового Кабміну", щоб він мав організаційне забезпечення і впливав, принаймні, як дорадча структура", - зазначив депутат.

"Але сама Юлія Тимошенко запропонувала якийсь абсолютно неадекватний законопроект про опозицію, у якому виписані речі, що не в'яжуться не те, що з законодавством, але і з Конституцією", - додав він.

За словами Чорновола, "наприклад, Юлія Тимошенко вимагає, щоб "тіньовий уряд" у кадровому забезпеченні був таким же, як і реальний Кабмін".

"І щоб у нього зарплати були рівними з офіційними зарплатами в офіційному Кабміні. На це потрібні сотні мільйонів гривень. Це виглядає, щонайменше, некоректно", - вважає депутат.

"Крім цього в законопроекті БЮТ опозиція може 3/4 свого складу "ветувати" будь-які рішення офіційного Кабінету міністрів. Це - абсурд, повне порушення Конституції і норм про розподіл влади. Цього не може і не має права робити ні коаліція, ні навіть президент", – додав Чорновіл.

За його словами, зараз працює робоча група над узгодженням кінцевого варіанту закону "Про опозицію в Україні". Узгодження остаточної редакції закону заплановано на 3 жовтня.

"Ми нормально працюємо в робочій групі, знайшли спільну мову. Ми домовилися, що "тіньовий Кабмін" створюється, працює, його роботу забезпечує апарат, секретаріат. Ми знаходимо спільну мову з представниками БЮТ. Але, от чи погодиться на це Тимошенко? – сказати важко", - зазначив "регіонал".

"Оскільки в мене складається враження, що для неї головними є два пункти, про які я говорив вище: багатомільйонні витрати на "тіньовий уряд" і можливість блокувати будь-які рішення офіційного уряду", – підкреслив Чорновіл.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування