На місце Геращенко прийде людина Балоги?

Понеділок, 25 вересня 2006, 22:09

Політолог Вадим Карасьов вважає, що на посаду прес-секретаря президента прийде людина, близька до голови Секретаріату глави держави Віктора Балоги.

"Я не знаю хто, можу тільки здогадуватись. Це ті люди, які близькі до нового голови секретаріату. Це прес-секретарі або радники, що працюють з ним останнім часом. Там є люди з фаховою журналістською освітою. Думаю, це буде не дуже відоме прізвище", - сказав він в ефірі 5 каналу.

"Думаю, коли Балога йшов до секретаріату, однією з умов було те, щоб дати йому карт-бланш на кадрову ротацію у президентській команді і Секретаріаті президента", - додав політолог.

Водночас він припустив, що далі слід очікувати й інших кадрових перестановок.

"Робиться ставка на тотальне оновлення команди, щоб у суспільстві був такий собі шок, мовляв, приходить новий політичний топ-менеджмент до президента, який може переломити ситуацію", - зазначив Карасьов.

"Щоб у суспільстві, особливо у тих, хто розчарувався, з'явилася надія, що президент і його команда можуть відіграти позиції і можуть дати відповіді на виклики", - додав він.

Карасьов вважає, що сьогодні потрібен "не стільки речник, не стільки прес-секретар, а технологічний прес-менеджер".

"Геращенко була більше, ніж прес-секретар, вона мала неформальний статус заступника голови адміністрації... Вона була досить впливова і більше виконувала функції публічного радника", - додав він.

При цьому політолог звернув увагу на дещо сімейну політичну обстановку, яку в секретаріаті створювали радник президента Віра Ульянченко, Геращенко: "Це були близькі політичні стосунки... А зараз потрібна дисципліна, технологічний підхід".

Як відомо, в понеділок Ірина Геращенко заявила про те, що йде у відставку з посади прес-секретаря президента.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування