Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хоче "доступно" вилікувати усіх хворих

Вівторок, 26 вересня 2006, 09:25

Прем'єр-міністр Віктор Янукович доручив міністру охорони здоров'я Юрію Поляченку вивчити можливість забезпечення населення ліками й виробами медичного призначення за доступними цінами.

Про це повідомляють Українські новини із посиланням на прес-службу Кабінету міністрів.

Янукович акцентував увагу на необхідності підвищення рівня контролю й фінансової дисципліни при закупівлі медикаментів і медичного обладнання.

Згідно із повідомленням, члени уряду обговорили формування бюджету галузі на 2007 рік, зокрема, перспективу поетапного підвищення заробітної плати працівникам сфери охорони здоров'я, у першу чергу тим, які працюють у сільській місцевості.

Янукович і Поляченко розглянули можливість співробітництва МОЗ із облдержадміністраціями щодо створення соціальних і професійних умов для молодих фахівців, які їдуть працювати в село, зокрема, забезпечення їх житлом, а першого робочого місця - необхідним обладнанням.

Також Янукович і Поляченко обговорили створення національних центрів з боротьби із туберкульозом та ВІЛ/СНІДом, Національного центру серця, Національного інституту раку, Всеукраїнського центру охорони здоров'я матері й дитини.

Як відомо, раніше Поляченко заявив, що одним з головних пріоритетів у його діяльності на посаді міністра охорони здоров'я є забезпечення населення якісними ліками за доступними цінами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...