Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" "мутитиме" і з коаліцією, і з Тимошенко?

Вівторок, 26 вересня 2006, 09:47

Політологи не виключають приєднання частини фракції "Наша Україна" до антикризової коаліції.

Про це йдеться в експерт-опитуванні Центру досліджень політичних цінностей, повідомляє УНІАН.

На думку політолога Віктора Небоженка, не вся фракція "Наша Україна" як "єдиний політичний суб'єкт" може вступити у більшість.

Експерт переконаний, що це буде суперечити політичній логіці, оскільки їм доведеться сідати за стіл переговорів поряд з комуністами, а "саме конфлікт між комуністами та націоналістами і породив сучасну Україну п'ятнадцять років тому".

Водночас Небоженко припустив як варіант, що частина "Нашої України" неформально через якесь проміжне об'єднання буде співпрацювати з більшістю, братиме участь у голосуванні на користь урядової коаліції, а частина - активно співпрацюватиме з Юлією Тимошенко.

Також не виключає, якщо не повне, то часткове приєднання фракції "Наша Україна" до коаліції політолог Володимир Фесенко. Або, на думку політолога, це буде особливий статус відносин між "Нашою Україною" і цією коаліцією.

"Варіанти можуть бути різними, але так чи інакше логіка політичного процесу, яка була визначена на початку серпня, диктує узгодження інтересів між "Нашою Україною" та нинішньою коаліцією", - вважає він.

На переконання Фесенка, в іншому випадку виникнуть серйозні політично-структурні протиріччя. Зокрема, постануть питання про статус тих міністрів, які представляють в уряді не лише президента, а й фракцію "Наша Україна".

У свою чергу, політолог Володимир Малинкович вважає, що поки що у переговорах про широку коаліцію не вирішені основні принципові питання, зокрема, ставлення до членства в НАТО, ставлення до російської мови, взаємовідносин з Росією.

Малинкович також не впевнений, що нова коаліція, якщо вона буде створена, буде ефективною.

На його думку, праві ті члени фракції "Нашої України", які не хочуть входити до коаліцію, оскільки їм доведеться відступити від зобов'язань та обіцянок, даних виборцям, але якщо відбудеться переформатування коаліції, то змінити її назву - це дуже просто.

За словами Малинковича, питання в тому, як домовляться сторони, які досі домовитися не можуть, і передусім комуністи та націоналісти з "Нашої України".

При цьому він зазначив, що Партія регіонів та соціалісти не зможуть відмовитися від участі в коаліції комуністів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування