МОРОЗ ПОГОДИВСЯ ПОСАДИТИ ТОМЕНКА ЛІВОРУЧ ВІД СЕБЕ

Вівторок, 26 вересня 2006, 10:10

Спікер Верховної Ради Олександр Мороз і лідери фракцій парламентської більшості схвалили кандидатуру бютівця Миколи Томенка на посаду віце-спікера.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на джерело у фракції БЮТ.

За інформацією газети відповідний проект має бути зареєстрований у вівторок.

Посада віце-спікера залишається вакантною з початку липня цього року. Після створення "антикризової" коаліції місця в президії парламенту одержали СПУ і КПУ.

Як розповів член фракції Партії регіонів Ярослав Сухий, заповнити вакансію БЮТ пропонували ще до парламентських канікул, однак тоді в запалі боротьби в БЮТ відмовились від пропозиції.

Серед можливих кандидатур від блоку на цю посаду називали Олександра Турчинова, Сергія Саса і Миколу Томенка.

Сам Турчинов заявляв, що БЮТ погодиться внести свою кандидатуру на посаду віце-спікера лише в тому випадку, якщо вона буде закріплена за опозицією у відповідному законі.

Між тим на засіданні фракції БЮТ за пропозицією Юлії Тимошенко депутати майже одноголосно висунули Томенка на посаду віце-спікера. Було розглянуто питання обрання віце-спікера парламенту. Утримався лише депутат Олег Ляшко.

"Блок Юлії Тимошенко висловлює переконання в тому, що голосування за обрання Томенка заступником голови Верховної Ради пройде успішно, а його діяльність на цій посаді сприятиме підвищенню ефективності законодавчої роботи", - йдеться у повідомленні прес-служби БЮТ.

Зараз Томенко займає посаду голови Комітету Верховної Ради з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування