Заради бюджету Янукович "кістьми ляже й усіх покладе"

Вівторок, 26 вересня 2006, 10:49

Голова Антимонопольного комітету, заступник голови Бюджетного комітету Олексій Костусєв стверджує, що прем'єр Віктор Янукович при виконанні прийнятого бюджету "сам кістьми ляже й усіх покладе".

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

На зауваження, що, за словами опонентів, уряд Януковича відмовився від багатьох соціальних гарантій у бюджеті, Костусєв відповів: "Це неправда. Найнебезпечніша для бюджету річ – популізм".

"А закладати в проект бюджету те, що ніколи не буде виконуватися, це ще й лицемірство. Що з того, що багато років у бюджет закладалася винагорода вчителям за стаж роботи? Адже жоден вчитель цих грошей не одержав. І закладали ці гроші, заздалегідь знаючи, що це великий обман", - додав він.

"Я працював з багатьма прем'єр-міністрами. І найсильніший серед них - Віктор Янукович", - стверджує голова АМКУ. "Я так кажу не тому, що є членом Партії регіонів, а тому що реально можу судити по його кроках на посаді прем'єра", - додав він.

Костусєв уточнив, що "мова йде не про нинішнє його прем'єрство, але коли Янукович був головою уряду вперше, то його сила була в тому, що рішень Кабміну стало менше, а їхнє виконання контролювалося, жорстко!".

"І була жорстка дисципліна: приймати тільки те, що можна виконати, і якщо уже прийняли, то він кістьми ляже й усіх покладе, але це буде виконано. Тоді почав виконуватися бюджет на всі сто відсотків. Тому я оптимістично налаштований не тільки на прийняття бюджету, але і на його виконання", - додав голова АМКУ.

На питання про переговори щодо коаліції, Костусєв нагадав, що "існує й успішно працює антикризова коаліція".

"Я сподіваюся, що "Наша Україна" приєднається до неї, і її формат стане більш широким. Це показало б усім, що ми перебороли існуючі між нами протиріччя і готові піти на компроміси, щоб об'єднати Захід і Схід України", - додав він.

При цьому голова АМКУ погодився, що "є моменти, в яких ми категорично не згодні". "Особисто я був і залишаюся прихильником російської мови як другої державної. Мене завжди коробить від лицемірних заяв буцімто, "а що нам Росія, це для нас все рівно, що Таїланд", - пояснив він.

"Але є маса речей, завдяки яким ми можемо об'єднатися... Усі ми хочемо, щоб людям стало жити легше: щоб вони нормально заробляли, навчали дітей, їздили відпочивати. Саме над цим треба працювати, і тут я не бачу перешкод для об'єднання з "Нашою Україною", - додав Костусєв.

Говорячи про межу компромісу для Партії регіонів, депутат зазначив, що "максимальним компромісом, на який могла піти наша партія, - підписання Універсалу національної єдності". "І ми пішли на це, наступивши на горло власній пісні, заради об'єднання країни", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування