Російський метмагнат хоче злитися з Ахметовим

Вівторок, 26 вересня 2006, 11:23

Російський металургійний магнат Алішер Усманов сподівається на злиття свого металургійного холдингу з компанією "Метінвест", яка керує гірничо-металургійними активами Рината Ахметова.

Про це пишуть російські "Ведомоссти".

Усманов вирішив об'єднати свої активи перед тим як виводити їх на IPO.

Бізнесмен уже домовився зі своїми партнерами, як розподіляться частки у створюваному ними гігантському металургійному холдингу вартістю близько $10 млрд.

Усманову дістанеться контрольний пакет, фондові Андрія Скоча — 30%, Василю Анісімову — 20%.

"Вони сподіваються, що їх партнером стане ще й український магнат Ринат Ахметов: Усманов уже домовився з ним про оцінку їхніх металургійних активів. Вартість такої компанії може перевищити $20 млрд, вважають експерти, як пишуть "Ведомости".

Видання нагадує, що Усманов торік пропонував об'єднати свої ГЗК із Соколовсько-Сарбайским ГЗК (Казахстан) і українськими комбінатами "Смарт-груп" Вадима Новинського.

"Із власниками казахського ГЗК домовитися поки не вдалося. У них "свої плани виводу підприємства на IPO, і ми не хочемо їм заважати", говорить Усманов.

"Переговори з Новинським йдуть більш успішно, як і з іншою українською компанією — "Метінвестом", керуючим гірничо-металургійними активами українського магната Рината Ахметова", - додав він.

"З обома підприємцями Усманов домовився про проведення оцінки їхніх активів. "Цілком можливо, ми домовимося про злиття", — каже він.

У "Смарт-груп" і "Метінвесті" від коментарів відмовилися.

До Усманова обзавестися активами на Україні безуспішно намагалися багато російських металургів, у тому числі "Євраз" і "Сєвєрсталь".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...