Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна "Кольчуги" не продавала, оскільки це не є вигідним

Вівторок, 26 вересня 2006, 11:53

Секретаріат президента спростовує інформацію про те, що Україна поставляла в Іран радари "Кольчуга".

Про це у вівторок пише газета "Дело".

За словами завідувача відділом програм військово-технічного співробітництва головної служби оборонної політики Секретаріату президента Віктора Гвоздя, поставок "Кольчуг" до Ірану не було і бути не могло.

"Існуюча в Україні система експортного контролю припускає дуже жорсткі заходи перевірки всіх поставок озброєнь закордон", - сказав він.

"Державна служба експортного контролю України дозволів на поставки "Кольчуг" в Іран не видавала. Тому говорити про реальність продажу українських станцій в Іран не приходиться", - заявив Гвоздь.

Він також заперечує можливість нелегальних поставок "Кольчуг" з України.

"Українські спецслужби жорстко відслідковують ситуацію в сфері торгівлі зброєю", — сказав він. За його словами, кожна "Кольчуга" в Україні знаходиться під жорстким контролем.

Крім того, він заявив, що продаж "Кольчуг" в Іран на тлі важких переговорів світового співтовариства щодо іранської ядерної програми є абсолютно нелогічним з погляду курсу України на європейську інтеграцію.

У той же час, експерти ЦІАКР стверджують, що такий продаж Україні просто не є вигідним, оскільки економічні і політичні наслідки в результаті санкцій США можуть бути набагато масштабнішими, ніж заробіток від продажу "Кольчуг".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування