Мороз натякнув "Нашій Україні" про тест на демократію

Вівторок, 26 вересня 2006, 12:25

Голова Верховної Ради Олександр Мороз вважає, що формування широкої коаліції буде головним тестом на демократичність українського суспільства.

Як повідомили у прес-службі Верховної Ради, про це він сказав у вівторок під час зустрічі з віце-президентом Німецького Бундестагу Петрою Пау.

Зокрема, Мороз поінформував Пау, що на сьогодні проводяться переговори із фракцією блоку "Наша Україна" щодо розширення коаліції. "Я особисто дуже зацікавлений в розширенні коаліції", - заявив голова ВР.

При цьому Мороз зауважив, що фактично коаліція створена, оскільки семеро членів Кабінету міністрів є представниками блоку "Наша Україна".

Також у ході зустрічі він подякував Пау за те, що вона прибула до України для участі у заходах, присвячених 65-м роковинам трагедії Бабиного Яру. У свою чергу Пау зазначила, що для неї було дуже важливим взяти участь у цих заходах.

За її словами, у Німеччині роковини трагедії Бабиного Яру сприймають як трагічну подію. В Україні і Німеччині, сказала вона, є схожі пам’ятники: у Берліні пам’ятник Голокосту, а в Україні - Меморіал у Бабиному Яру.

Під час зустрічі також було обговорено питання міжпарламентської співпраці, зокрема, на рівні груп дружби. "Ми зацікавлені у розвитку двосторонньої cпівпраці, у нас дуже велике поле для діяльності", - сказала Пау.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування