Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Альфа-груп" остаточно віддасть "Київстар" норвежцям?

Вівторок, 26 вересня 2006, 12:29

Норвезька компанія Telenor може одержати додаткові акції мобільного оператора "Київстар".

Про це пише газета "Ведомости".

У зв'язку з тим, що Altimo, яка керує телекомунікаційним бізнесом "Альфа-груп", більше не хоче бачити своїм партнером Telenor, вона може запропонувати норвежцям обмін активами.

"Ми до останнього часу намагалися домовитися з Telenor про партнерство і про створення великої спільної компанії", - зізнався головний виконавчий директор Altimo Олексій Резникович.

Конфлікт, що виник між компаніями через прихід в Україну "Вимпелкому", продемонстрував, що Altimo зацікавлені в розвитку "Вимпелкома", а Telenor — у власній експансії на нові ринки, говорить Резникович.

Одним з механізмів розлучення, на його думку, міг би стати обмін активами між Altimo і Telenor. Конкретні варіанти такого обміну він обговорювати не став, але відзначив, що для Altimo "пріоритетні інвестиції у "Вимпелком".

Altimo може викупити частку Telenor у "Вимпелкомі", поступившись їй свєю часткою в "Київстарі", і так підконтрольному норвежцям, вважає провідний аналітик "Трійки Діалог" Андрій Богданов.

Ринкова вартість пакету норвежців у "Вимпелкомі" складала в понеділок $3,7 млрд, а 43,5% "Київстару" Богданов оцінює максимум у $2,8 млрд. Різницю Altimo здатна доплатити грішми, вважає він.

У Altimo і Telenor є і ще один спільний актив — альтернативний оператор фіксованого зв'язку Golden Telecom. Але поступатися норвежцям пакетом у GT "Альфі" невигідно — акції цього оператора сильно недооцінені, думає Богданов.

Голова Telenor у Росії Шелль Мортен Йонсен не говорить, як його компанія віднеслася б до пропозиції Altimo продати "Вимпелком". За його словами, Telenor зволіла б об'єднати "Вимпелком" і "Київстар", створивши "сильну регіональну компанію".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування