Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович подвоїть борг України?

Вівторок, 26 вересня 2006, 15:40

Екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник вважає, що новий уряд подвоїть борг України до 2010 року до 188 мільярдів гривень.

Про це він сказав, коментуючи середньостроковий прогноз економічного розвитку, затверджений постановою Кабміну, передає прес-служба ПРП.

"На зміну політиці зниження боргу держави, що проводилася останні півтора року, новий уряд планує втягнути Україну в борговий зашморг", - підкреслив Пинзеник.

Він нагадав, що станом на 1 серпня 2006 року державний борг України складав 74,2 млрд. грн., що на 11,2 млрд. менше, ніж на початку 2005 року.

До 2010 року новий уряд планує не зменшувати, а, навпаки, подвоїти державний борг, довівши його розмір до 188 мільярдів. Саме така норма щодо рівня боргу (20% ВВП) передбачена схваленим урядом прогнозом економічного розвитку.

"Лише зростання щорічних бюджетних видатків на обслуговування такого боргу сягне суми у 15 мільярдів гривень", - підкреслив Пинзеник.

Він також зазначив, що, для порівняння, у проекті Бюджету на 2007 рік, затвердженому новим урядом, на фінансування видатків Міністерства освіти передбачено 10.3 млрд. грн., Мінохорони здоров’я – близько 4,0 млрд., Мінкультури – 0,8 млрд. гривень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування