Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У світі вважають, що Україна скотилася

Вівторок, 26 вересня 2006, 17:54

За минулий рік Україна втратила 10 позицій у рейтингу конкурентноздатності Всесвітнього економічного форуму, спустившись із 68-го на 78-ме місце.

Про це повідомили в прес-службі форуму з посиланням на результати щорічного дослідження індексу конкурентноздатності.

Згідно із повідомленням, незважаючи на прогрес у рості економіки, який Україна демонструє протягом кількох останніх років, українській владі потрібно перейти до більш жорсткої політики у сфері держфінансів, уповільнення інфляції та вдосконалення інфраструктури країни.

Крім того, у дослідженні відзначається, що необхідно також здійснити ряд реформ для поліпшення економіко-правового середовища і інвестиційного клімату, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"Україна страждає від неефективних прав власності, практики зловживань і корупції на всіх рівнях влади, у т.ч. й судах. І хоча рівень корупції знизився з початку 2004 року, він усе ще високий, враховуючи міжнародні стандарти", - відзначається у повідомленні думка головного економіста і голови світової мережі конкурентноздатності Всесвітнього економічного форуму Августо Лопес-Клароса.

"Український уряд висловив бажання щодо розгляду своєї потенційної кандидатури для вступу в ЄС. Це несе економічний і політичний зміст", - йдеться у документі.

"Висловлюються сподівання, що як у Польщі, Угорщині й інших країнах Центральної і Східної Європи, це може стати механізмом виправлення в інтересах кращої політики і модернізації інститутів країни", - додається у повідомленні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування