БЮТ пропонує "заткнути" окремим "регіоналам" роти

Середа, 27 вересня 2006, 10:20

Член фракції БЮТ Володимир Яворівський пропонує Верховній Раді обмежити коло осіб, що мають право виступати в парламенті недержавною мовою, тільки людьми, які не є державними службовцями.

Про це сказано у проекті постанови № 1201-1 "Про внесення змін до статті 2.4 регламенту Верховної Ради (щодо мови ведення засідань Верховної Ради)", повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

У пояснювальній записці до проекту постанови сказано, що Конституція і рішення Конституційного Суду № 10-рп від 14 грудня 1999 року передбачають обов'язкове використання української мови в органах влади.

Автор відзначає, що змінюване його проектом положення регламенту Верховної Ради є недосконалим і не зобов'язує держслужбовців, у тому числі депутатів парламенту, членів Кабінету міністрів та інших виступати у ВР державною мовою.

Проект постанови пропонує зобов'язати депутатів Верховної Ради, членів Кабміну і всіх держслужбовців виступати на пленарних засіданнях ВР державною мовою.

Законопроект надає право особам, що не володіють державною мовою і не є держслужбовцями, виступати у ВР недержавною мовою за умови використання синхронного перекладу.

Законопроект пропонує зобов'язати апарат Верховної Ради робити такий переклад.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування