Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров не хоче платити зарплати як Єхануров і Тимошенко

Середа, 27 вересня 2006, 10:52

Віце-прем'єр Микола Азаров вважає, що ріст зарплати повинен бути системним і кореспондуватися з економічними показниками.

Про це він сказав в інтерв'ю " Экономическим известиям".

"Ми повинні домогтися того, щоб ріст заробітної плати відповідав росту продуктивності праці у базових галузях нашої економіки. А зараз усе навпаки: ми ростом заробітної плати в бюджетній сфері, установленням мінімальної заробітної плати визначаємо темпи росту заробітної плати в економіці. Така абсурдна політика не може довго продовжуватися", - відзначив віце-прем'єр.

"Мій рецепт дуже простий. Ріст зарплати повинен бути системним, кореспондуватися з економічними показниками. У 2003 році ВВП у нас виріс приблизно на 10%, а заробітна плата — на 20%. У 2004 році при росту ВВП 12,5% ми дозволили собі зростання грошових доходів населення на 24%. За винятком інфляції у нас були абсолютно відповідні цифри росту зарплати, продуктивності праці і ВВП. Така політика буде реалізовуватися й у 2007 році", - заявив Азаров.

Він також пообіцяв, починаючи з 2008 року, взятися за проведення "серйозних структурних перетворень, які повинні підготувати фундамент для серйозного росту економіки".

Що стосується ринку земель сільськогосподарського призначення, то Азаров сказав, що вони прийняли аргументи союзників по коаліції, що ринок землі може функціонувати тільки тоді, коли буде створена необхідна нормативна база, включаючи ринкові механізми оцінки землі.

"У той же час вони прийняли нашу позицію: ринок землі необхідно запускати. Тому ми пішли на компроміс, і взяли 2007 рік на вирішення всіх питань, пов'язаних з формалізацією ринку землі. Ми розробимо всі необхідні нормативні документи, зробимо державний реєстр, зафіксуємо права власності", - відзначив віце-прем'єр.

"У наших планах — створення Аграрного банку. Я б назвав його по-іншому, за призначенням — Земельний банк, але народним депутатам подобається назва Аграрний. У бюджеті 2007 року ми передбачили кошти на наділення цього банку статутним капіталом. Ми домовилися з нашими партнерами по коаліції, що проведемо всі необхідні заходи протягом року. Для того, щоб повномасштабний ринок землі запустити з 2008 року", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування