Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович написав статтю про "темні сили" і уроки історії

Середа, 27 вересня 2006, 11:39

Прем'єр Віктор Янукович нагадує про трагедії Бабиного Яру і застерігає від повторення помилок минулого.

Про це йдеться у статті прем'єра, опублікованій в газеті "Урядовий кур'єр" у середу, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Історія вчить, що великі трагедії починалися з речей, на перший погляд, дрібних і малозначних – привабливих утопій, політичних спекуляцій, популістських загравань з націоналістами", - заявляє Янукович.

На його переконання, Бабин Яр "виник не на порожньому місці - його передумовами були перші мітинги націонал-соціалістів, перші випадки потурання темним силам, що дрімали в німецькому суспільстві, очікуючи день і годину, коли їм буде дозволено виповзти із небуття".

Янукович підкреслив, що в новітній історії України вдалося зберегти міжнаціональний мир, уникнути "серйозних проявів" расової дискримінації і міжнаціональних конфліктів.

"Толерантність і повага українців до традицій і культури інших націй, іншого віросповідання, іншого світоглядного сприйняття – це колосальне надбання, дане нам Богом і пронесене народом через століття", - сказав він.

Разом з тим, прем’єр відзначив спроби деяких політиків "зіграти на національних почуттях".

На його думку, використовувані як інструменти в політичній боротьбі питання мови і культурної спадщини можуть мати абсолютно несподіваний резонанс.

"В основі нашої політики лежить глибоке переконання в тому, що жодна з національних меншин, незалежно від її чисельності, не повинна відчувати себе на українській землі небажаною гостею. Гасла на зразок "свій до свого за своїм" – це не з нашої програми і не з нашої ідеології", – підкреслив він.

"Будучи політиками відповідальними, ми йдемо на досить просунуті компроміси, що знімають гостроту протистояння, перетворюючи означену проблему на предмет широкої суспільної дискусії. Саме на цьому шляху ми очікуємо досягти остаточного порозуміння, так само як досягли його, підписуючи Універсал національної єдності", – зазначив Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування