Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не буде спокійно дивитися, як Янукович забирає в нього владу

Середа, 27 вересня 2006, 12:13

Те, що урядовці не мають права повертати укази президента, можна довести у Конституційному суді.

Про це заявив постійний представник президента у парламенті Юрій Ключковський, повідомляє прес-служба "Нашої України".

“Я переконаний, що жоден міністр і сам прем’єр не мав права повернути укази президента до секретаріату. Коли з`являються запитання, для їх вирішення є легітимні механізми – наприклад, звернутися до Конституційного Суду. Можливості завжди є", - сказав Ключковський.

На його думку, повернення Кабміном семи указів президента до його секретаріату – це "демонстративна акція, свого роду перший крок у війні, таке собі випробування боєм – наскільки президент згоден поступити, наскільки він зберігає силу і проявляє слабкість".

"Йде зондування – що можна ще відібрати у президента всупереч Конституції. Президент у війні не зацікавлений, але він не буде спокійно дивитися на такі кроки”, - сказав Ключковський.

Він також висловився проти розмежування повноважень президента і прем’єра, про необхідність якого заявляв Віктор Янукович.

“Мені невідоме жодне повноваження прем’єра, виписане в Конституції. Тому про яке розмежування повноважень може йти мова? Прем’єр має повноваження, але не конституційні. Також не існує жодного закону, який би регулював діяльність Кабміну і прем’єра", - сказав депутат.

Коментуючи заяви прем’єра у Брюсселі стосовно НАТО, Юрій Ключковський нагадав, що за Конституцією, керівництво зовнішньою політикою здійснює президент, а Кабмін – лише забезпечує здійснення внутрішньої і зовнішньої політики.

“Те, що було у Брюсселі, не було виконанням ані рішення президента, ані закону про основи національної безпеки. Тобто прем’єр діяв без рішення Кабміну з цього приводу, без рішення президента і всупереч закону України”, – сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...