Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко готовий судитися із своїми екс-заступниками за хабарництво

Середа, 27 вересня 2006, 14:13

Екс-мер Києва Олександр Омельченко готовий подати судовий позов проти своїх заступників, якщо нинішній мер Леонід Черновецький доведе, що минула влада розкрадала державні кошти та майно.

"Якщо вони так поступали, а я або не знав, або знав і мовчав, я оформлю всі претензії по судових справах", - сказав він, коментуючи заяву Черновецького щодо розкрадання колишніми чиновниками комунального майна, а також недоцільності формування 70% проектів соціального розвитку Києва.

При цьому Омельченко закликав Черновецького допомогти йому в суді в якості свідка і "викрити ганебні дії".

Водночас за відсутності доказів розкрадання, Омельченко вважає подібні заяви "наклепом на попередню владу".

"Перша причина: це моя особиста думка. Але патологія явна", - сказав він.

Другою причиною, за словами Омельченка, є прагнення Черновецького порушити якомога більшу кількість судових процесів для того, щоб на час їхнього впровадження продовжувати залишатися в статусі мера і в статусі депутата.

Омельченко також звинуватив нинішню владу Києва в тому, що вона "грабує комунальне майно киян".

"Тому що, з перших днів, влада Києва відкрито та приховано займається рекетом щодо розпродажу стратегічних підприємств", - пояснив він.

Омельченко нагадав, що міська влада за останні півроку без відома та рішень Київради "акціонувала" Київхліб та Київмлин, оновила наглядову раду банку Хрещатик, а також створила енергохолдинг без розпоряджень і підпису голови київської міської державної адміністрації.

"Вони зробили незаконну емісію банку Хрещатик для того, щоб вкрасти стратегічні підприємства: Київхліб, Київмлин, Київводоканал, Київенерго, банк Хрещатик, алюмінієвий завод, зоопарк та інші, а також 7 столичних комунальних ринків", - зазначив Омельченко.

"Все це робиться продумано, нагло, хитро і підло. З великим обманом, який межує з авантюризмом", - наголосив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...