Омельченко створить клуб "анонімних мерів"

Середа, 27 вересня 2006, 15:09

Колишні мери міст України мають намір створити клуб мерів міст.

Про відповідну ініціативу екс-міських голів повідомив колишній мер Києва Олександр Омельченко на прес-конференції у середу.

"Ці люди, які були колись обрані та й багато тих, хто обраний сьогодні здебільшого в обласних центрах вийшли з пропозицією до мене, щоб ми створили клуб мерів міст України", - сказав він.

Очолити оргкомітет, за словами Омельченка, запропонували йому.

Також він зазначив, що відповідні клуби існують в усіх країнах Європи.

Український клуб, за словами Омельченка, буде громадською організацією і не займатиметься політичною або підприємницькою діяльністю.

Крім цього, Омельченко ще раз наголосив, що вважає своє звільнення незаконним і за весь час своєї невикористаної відпустки за 10 років, яка склала 211 днів, він не отримав ні відпускних, ні зарплати.

"Якби я отримав зарплату, то це означало б, що я визнав би своє звільнення законним", - сказав він.

При цьому колишній мер зазначив, що повертається "не у велику політику, як про це написали журналісти, а до активного громадського життя", маючи на меті не допустити корупцію в лавах нової влади Києва.

Коментуючи діяльність нещодавно очоленої ним партії "Єдність", Омельченко зазначив, що ніколи не виходив з лав цієї партії і має намір продовжувати політичну діяльність.

На питання, кого підтримуватиме "Єдність" на майбутніх президентських виборах, він відповів, що про це зарано говорити, але "вона об’єднає всі здорові, конструктивні політичні сили".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування